topbar

Uutisia

Erakot & Venedin yhteiskeikalla

Perjantai 3. toukokuuta 2019

Perjantaina 10. toukokuuta tärähtää Oulun Kastellissa ravintola Katrillissa, kun lavalle astuvat Erakot ja oululainen Venedin, joka kertoo soittavansa folkrockia mystisellä kierteellä. Kokoonpanosta voi bongata vanhoja tuttavuuksia: Markku Rytivaara, laulu ja kitara, Kari Kuivamäki, haitari, bouzouki, piano, urut, Petri Laukka, basso ja Seppo Sidi Vainio, rummut.

Erakot julkistaa keikalla uuden kappaleen. Maailman kuultavaksi laitetaan taideteos nimeltään Vastamielenosotukseen. Se kertoo suomen halkaisevasta vasta/vihtarajasta. Sitä koivuista esinettä, jolla hakataan saunassa kutsuvat toiset vastaksi, toiset vihdaksi. Vastan kannattajat aikovat osallistua asiansa puolesta mielenosoitukseen, Vasta-mielenosoitukseen. Samaan aikaan vihtaa parempana pitävät tulevat vastaan vastamielenosoitukseen (vai Vasta-vastamielenosoitukseen?). Laulun tekijä Ervastin Erakko on aikonut tarjota laulua ideaksi Fingerpori-sarjakuvaan Pertti Jarlalle.

Kappale syntyi toissa talvena, kun kitaristimme Pasi ehdotteli että alettaisiin tehdä ja soittaa aiempaa enemmän rokkaavia esim. Hellacopters-tyylisiä kappaleita. Semmoinen rytistys syntyi. Kesällä julkistettava seuraava uusi kappale onkin sitten taas jotakin aivan muuta.

Hilijaiselo loppu nyt!

Vapunaatto 30.4. 2018

Erakot herräilee talaviunesta ja alottaa raivoisan keikkakevvään. Ensiksi mennään Tubaan Musteklubin päätösessiintyjäksi torstaina 3. toukokuuta. Siellä soitetaan tiivis setti tuttua, vanahaa, vielä vanahempaa ja myös ihan uutta. Ihan uusi Vastamielenosotukseen -kappale saa maalimanensi-iltansa. Kappaletta työstetään paraikaa Rustmanin studiossa, ja se saanee pian julukasunsa jossakin nykyaikasessa muovossa.

Ervastin Erakolla on soolokeikka kesäkuussa äitinsä synnyinseuvulla Utajärven Juorkunassa yksityistilaisuuessa.

Unohtaman ei tietenkään piä suurta juhannuskonserttia Ervastissa Purolan Saunalaaksossa juhannusaattona. Luvassa on ainakin Ervastin Erakko–Törmäi-Martti Guitar Show. Juhannuskonsertti on täten virallisesti nyt julistettu myös viralliseksi ja kansainväliseksi jazz-festivaaliksi.

Pallautetta ja arvioita

Torstai 18.5. 2017

Uus palsta, Pallautetta ja arvioita on nyt laitettu tälle sivulle. Ensimmäisenä kiiminkiläislähtöisen lauluntekijän Mikko Alatalon näkemys Kaakkurin lento -levystä sekä H. Tapio Hanhelan ytimekäs arvostelu. Lissää tulossa.

Ihan kohta käsissä

Maanantai 27.3. 2017

Nyt on lähellä. Kaakkurin lento lensi viime viikolla painoon, ja valmista cd:tä tyylikkäine koteloineen sekä kansivihkoineen on lupa odotella muutaman viikon sian sällä. Virallinen julkaisupäivä on pian sen jälkeen kun levyt ovat käsissä. Julkaisukeikkoja on sovittu ravintola Katrilliin 12. toukokuuta ja Tukikohtaan 27. toukokuuta. Erikoisvieraita on luvassa molempiin.

Kaakkuri lentää kovaa vauhtia

Maanantai 2.1. 2017

Kaakkurin lento -albumin teko on lähtenyt rivakasti käyntiin alkusyksyn pienen viivästyksen jälkeen. Pohjat saatiin nauhoitettua joulun alla. Paraikaa työstettävinä ovat kitararaidat ja laulut. Nyt puikoissa onkin Rustman Productions, joka vastaa äänittämisestä, tuottamisesta ja osasta rumpujen soittoa. Kille rummutta neljä raisumpaa kappaletta ja Rustman eli Matti Mikkonen muut. Basistijakokin menee siten, että Petri Laukka bassottaa neljä kappaletta ja Ervastin Erakko muut. Oulujoe joutui vetäytymään rumpujen soitosta tältä levyltä. Tähänastisten saavutusten perusteella on luvassa tosi rautaista tavaraa. Muuta ei voi sanoa eikä tietenkään muuta voisi sanoakaan. Kevään korvalla pärähtää.

Lauantai 29.7. 2016

Keikkarintamalla on ollut tarkoituksellisesti melko hiljaista viime aikoina. Raket Superilla oli toukokuussa loistava ensiesiintyminen Tukikohdassa Välivainiolla. Antti Ervastin ja kumppanien Juhannuskonsertti oli tietysti jymymenestys kuten aina tällä kertaa hyvin kansainvälisine ohjelmistoineen. Raket Super rokkaa seuraavan kerran Limingan nuorisoseurantalolla ensi lauantaina Uleåborg AIK:n kiekkokauden avajaisissa.

Kaakkurin lento -albumin treenaukset on aloitettu kahden rumpalin voimin: osan kappaleista rummuttaa Kille, ja osaan tekee paluun itse Oulujoe. Kontrabasisti hoitaa bassot ainakin pariin piisiin. 

Sunnuntai 14.2. 2016

Villin festivaalikesän päätyttyä syksyllä Erakot päätti muuttua joksikin aikaa englanninkielistä rrajjua rrokkia soittavaksi Raket Superiksi. Siis sama porukka pois lukien Jyri-Jussi, joka päätti suunnata kenties tilapäisesti omille teilleen. Raket Super, eli Teija, Antti, Kille ja Pasi, alkaa nyt olla keikkakunnossa ja suuntaa esiintymislavoille lähitulevaisuudessa. Eiköhän Erakotkin aktivoidu tässä kesää kohti ja suuntaa esiintymään ennemmin tai myöhemmin. Antti Ervasti & Erakoiden kolmas albumi, Kaakkurin lento ilmestyy reilun vuoden päästä, keväällä 2017. Tuottajana toimii jälleen legendaarinen Johnny Petri, jonka ensimmäinen tehtävä on valkata lukemattomista laadukkaista kappaleista oikeanlainen kokonaisuus.

Maanantai 3.8. 2015

Erakoiden hurja festivaalikesä jatkuu. Seuraavaksi ollaan Kiimingissä Kiiminkipäivien pääareenalla perjantaina 7. elokuuta. Voimapopit ja saunalaulut alkavat soida kello 21 alkaen. Rumpalimme Kille ei force majeure -syistä pääse tulemaan, mutta Teija, Jyri-Jussi, Pasi ja Ervastin Erakko saavat möykkää ja tahtia aikaiseksi. Se nähtiin viimeksi Korpirockissa heinäkuun viimeisenä lauantaina, kun erikoiskokoonpano Trio Erakot (Teija, Jyri-Jussi, Antti) polkaisi mainion tapahtuman käyntiin. Myös Torifolkissa Oulun kauppatorilla kesäkuussa oli mainio meininki. Seuraava etappi Kiiminkipäivien jälkeen on Tyrnävällä Ängesleväntiellä Pritneyn poniteatterissa lauantaina 22. elokuuta Muusajuhlien tapahtumassa.

Keskiviikko 20.5. 2015

Heitettiin mukava duokeikka Tubassa perjantaina 8. toukokuuta uluvonnan kera. Pakollinen Alatalo-cover oli tällä kertaa Teijan laulama Syli, ja Antilla oli poikkeuksellisesti vihiriät eikä siniset silimälasit. Iihin ei kyetty menemään vielä toukokuussakaan, vaan tällä kertaa Killen jalakaleikkauksesta toipumisen takia se siirrettiin ennalta määräämättömään tulevaisuuteen.

Erakot-nimen voisi vaihtaa Erikois-Erakoiksi, koska sen verran erikoiskokoonpanoissa näitä keikkoja tehdään. Pasi, Jyri-Jussi ja Antti suuntaavat rumpalittomana kolmimiehisenä triona kohti Siuruan Moskovaa lauantaina 30. toukokuuta Punk-Erakkoina. Siellä pidettävään Peräkammaripunkkiin (muut esiintyjät: Tykylevits, Lieteallas, Ruotomieli, Kusipää, Loparit, Asiaton oleskelu ja Yrjöpussi 187) on treenattu ankara suomenkielisten enimmäkseen omien punkpiisien ohjelmisto. Alatalottomuustakuu; covervalintana tällä kertaa Problems?/Tapan aikaa.

Toivo elää, että kokonainen Erakot pääsisi Oulun Torifolkkiin 12. kesäkuuta. 

Tiistai 14.4. 2015

No ei menty soittamaan lankalauantaina Iihin vaan seuraava yritys on lauantaina 16. toukokuuta. Keikka siirtyi Erakoista riippumattomista syistä. Silloin siis Joku Paikalliseen Pubiin. Erakot-duo Teija & Antti esiintyy sitä vastoin jo keskiviikkona 6. toukokuuta Tubassa Musteklubilla. Siellä soittaa myös Pidätetyt Tunteet Tampereelta nääs.

Perjantai 30.1. 2015

Ja ei kun keikkaa pukkaa pikkuhilijaa kevättä kohti. Ervastin Erakko irtautui hetkeksi kokonaan sooloksi ja esiintyi Pudasjärven kirjastolla sunnuntaina 8. helmikuuta Lainan päivän Kirjasto soi -tapahtumassa kello 12.30 alkaen. Uuden ja vanhan levyn kappaleiden ohella kuultiin rautainen Mikko Alatalo -cover Teuvo, joka jäi joulukuussa Erakot-duolta soittamatta. Tilaisuudessa esiintyi myös hailuotolainen Floorflower-trio.

Seuraava merkittävä tapahtuma on lankalauantaina 4. huhtikuuta Joku paikalliinen pubi Iissä, jossa esiintyy jälleen koko Antti Ervasti & Erakot. Siellä soi rock, sillä settilista kasataan Erakko-levyjen riuskimmasta tavarasta ja Evil Stingsin klassikkokamasta.

Muuten täysin periaatteittensa vastaisesti Ervastin Erakko liittyi (tai oikeastaan liitytettiin) tuossa kuukausi sitten Facebookiin. Eli Ervastin Erakon Facebook-sivukin on nyt sitten olemassa. Käykää kattomassa ja liittykää kavereiksi. Tai mitäpästä tyhyjää. Ei se sinne koskaan mittään laittele.

Tiistai 9.12. 2014

Päivän Iijokiseudussa päätoimittaja Martta Oinas-Panuma kirjoittaa mainiossa jutussaan seuraavasti:

Pari vuotta ehti Iijoessa vettä virrata ja kitaran kieliä kulua ennen kuin Antti Ervasti erakkoineen sai valmiiksi toisen pitkäsoittonsa. Tällä kertaa pudasjärveläisjuurinen Ervasti ei laula vain peräkylän kummajaisista vaan kokoaa kolmetoista kappaletta naisten ylistykseksi ja yleiseksi iloksi.

Jo levyn kansikuvasta ja nimestä, Kaikki naiset, huomaa, missä maailmassa liikutaan: kukkamekot, saunavastat ja heleä kesäinen ilta siivittävät ajatuksia kahdenkeskisiin hetkiin tai ainakin niiden kaipaukseen.

IDEA NAISLEVYSTÄ virisi Ervastin mieleen ensimmäisen Erakoksi Ervastiin -tuotoksen (2012) jälkeen. Levyn kannessa on kuvattuna mökkinaapuri Tarja Sainio ja serkkupojan avovaimo Sari Uusi-Illikainen.

– Ei tarvinnut kyllä hirveästi houkutella, että lähtivät mukaan, Ervasti muistelee.

Naisten esille tuomisessa voi helposti huomata jotain yhtäläisyyksiä Tykkyläisen tuotantoon. Ervasti myöntääkin, että hänelle on heitetty muutamia kommentteja aiheesta ja kyselty, että mikä teillä Pudasjärven miehillä oikein on, kun te itse vanhenette ja rumennutte, mutta nättejä naisia vaan pyörii ympärillä.

– Jaa, no ervastilaisethan tietenkin luulevat olevansa maan kovimpia naistenmiehiä, mies vastaa.

Toimittajana leipänsä tienaava Ervasti on säveltänyt ja sanoittanut levyn 13 kappaletta. Hän haluaa tehdä sellaista musiikkia, jota itse mieluiten kuuntelisi.

– Suomessa ei tehdä tarpeeksi musiikkia, joka olisi viihdyttävää ja hauskaa. Ihan liikaa on sellaista synkkää ja masentavaa uikutusta. Ervasti tahtoo luoda ympärilleen positiivista meininkiä. Totta on, että levyä kuunnellessa suupielet kääntyvät huomaamatta hymyyn.

LEVYN SANOITUKSET tuovatesille naisten ja miesten välistä vipinää. Ihana Marja-Liisa -laulussa ihaillaan paikallisia vanhojapiikoja. Rytökorvessa-kappaleessa puolestaan kuullaan, kuinka mies ja nainen kohtaavat ja ”silmäkulmassa lämpimästi kimmeltää”. Kun Ervasin Antin sanoituksistaon kyse, ei voida välttyä yllättäviltä käänteiltä, huumorilta tai pieneltä yliluonnollisen vivahteelta. Levyn varsinainen kummitustarina on Iso Mauno. Tietenkin kappaleissa vilahtaa myös menninkäisiä, joita Ervastin savusaunalla majailee – jouluksi ne kuulemma menevät Sotkavaaraan. Mukana on muutamia vakavampia lauluja, kuten pari vuosikymmentä sitten tehty rakkauslaulu Odotus, jossa levyllä kuullussa versiossa saksofonia soittaa Kauko Röyhkän taustalta tuttu muusikko Jamppa Heikkinen.

– Oli hienoa saada Jamppa soittamaan levylle. Ramblers-aikoinaan hän antoi kohua herättäneen haastattelun Ylioppilaslehdelle eikä ole sen jälkeen saksofonia soittanut. Me saatiin Jampalle saksofoni lainaan, ja hän soitti levyllä olevan musiikin samana iltana. Mahtava suoritus.

ERAKKOJEN TAUSTALLA on musisointia Oulun seudulta yli 30 vuoden ajalta. Ervastin lisäksi levyllä ja keikoilla laulaa jo Milla Magia -yhtyeen ajoilta tuttu Teija Mikkilä. Levytysbändiin kuuluvat mm. kitaristi Pasi Pieniniemi ja rumpali Kille Grip. Levyn äänityksistä, miksauksesta ja masteroinnista vastasi Janne Huotari ja tuottajana toimi Johnny Petri. Ervasti iloitsee uuden levyn saamasta myönteisestä vastaanotosta. Itsekin hän on sitä mieltä, että albumi on kaikin puolin paremmin tehty kuin esikoinen ja levylle haettu ”luomusoundi” toimii.

– Levy on yhtenäisempi ja laulu parempaa. Stemmalauluihin panostettiin ja harjoiteltiin paljon, Ervasti kertoo entisessä Toivoniemen yleisessä saunassa äänitetystä levystä.

ERAKKOJEN MUSIIKKIA on seuraavan kerran mahdollisuus kuulla Pudasjärven kirjastolla torstaina 18.12. Tuolloin Antti Ervasti ja Erakot jakautuu Erakot-duoksi, kun Mikkilä laulaa ja Ervasti soittaa kitaraa ja laulaa. Keikkoja on tiedossa sopivasti:

– Jos ois enemmän keikkoja, ei joutais olemaan niin paljon saunassa.

Sauna on edelleen Ervastille yksi elämän tärkeimmistä asioista. Sauna yhdistyy myös naisteemaan esimerkiksi kappaleessa Nainen saunoo, eikä levyllä taida olla kuin yksi kappale, jossa sauna-sanaa ei mainita.

Keskiviikko 3.12.

Putasjärvellä tapahtuu! Antti Ervasti & Erakot jakautuu hetkeksi Erakot-duoksi, joka esiintyy Pudasjärven kirjastolla torstaina 18. joulukuuta. Teija Laulaa ja Antti soittaa kitaraa ja laulaa.

Kaikki naiset -levy nyt myynniissä myös Pudasjärvellä: Aarrearkussa, Pudasjärven kirjakaupassa ja Tulitauossa Hirvaskoskella.

Torstai 27.11.

Hiihoo! Arvostelumenestys ei kun porskuttaa menemään. Päivän Kalevassa Tommi E. Virtanen kirjoittaa:

Ei liian tosissaan
Antti Ervasti & Erakot: Kaikki naiset. Ameeba Records 2014.

Huumorin ja musiikin naittaminen on vaikeaa. Se, mikä saa toisen hyvälle tuulelle voi piinata toisen hermoraunioksi. Ervasti onnistuu lauluillaan kuitenkin luomaan suht’ eheän maailman, joka ainakin hymyilyttää.

Kertojaminä tarkkailee elämää värikkäiden linssien läpi, tiirailee naisia viattoman naiivisti. Puolet lauluosuuksista hoitava Teija Mikkola (hops, AE huom.) on hyvä vastapaino Ervastille, vaikka kierrokset vähän laskevatkin hänen tulkinnoissaan. 

1980-luvun uudesta aallosta tyylinsä ammentava Ervasti on mukavan ajaton ja nukkavieru. Kohkaava soitto sopii niin ikään pirtaan. Gösta Sundqvistin perinne kuuluu sanoituksissa, vaikka samanlaiseen mestarilliseen hienovireisyyteen Ervasti ei ylläkään. Oulun murre kuuluu vahvasti. Rohkea teko, vaikka mitään tavatonta siinä ei ole, ovathan Jukka Takalo ja Pentti Amore tehneet jo saman. Kuulijoita murre saattaa kuitenkin karsia.

Ervastilla voisi kuitenkin olla kaikki mahdollisuudet päästä isommankin yleisön suosikiksi. Se vaatisi tiivistämistä ja hiomista.

Nyt jälki on paikoitellen epätasaista, vaikka toisaalta tietty holtittomuus on osa viehätystä persoonattomaan hittimakkaraan verrattuna. Parin vakavamman laulun tiputtaminen olisi tarkentanut fokusta.

Tommi E. Virtanen

Tiistai 17.11.

Julukasukeikka lauantaina meni kaikin puolin loistavasti. Tuba oli täynnä ja meininki oli mitä mainioin. Eikä bändikään hajonnut keikan jälkeen kuten yleensä on tupannut käymään syystä tai toisesta (yleensä siksi, että keikka on mennyt niin huonosti). Angiinan kourissa värjöttelevä Teija hoiti urheasti lauluosuutensa, ja myös kuumeessa ja flunssassa kärvistellyt Petri Laukka kävi vierailemassa sankarillisesti basistina Ratiohitissä. Sepolle kiitokset erikoisvierailusta; sitdown-komiikasta ja musiikista, erityisesti legendaarisesta Kärkkärilaulusta. 

Kaikki naiset on jo osoittautunut ratiohitiksi: lauantaina Kalevi Pollari soitti Ihanan Marja-Liisan Yle Suomen Jokaniemen sävelradio -ohjelmassa.

Ja arvostelumenestykseksi: Rantapohja arvostelee levyn seuraavasti  tiistain 17.11 lehdessä:

Meheviä tarinoita, sujuvaa Suomi-poppia
Antti Ervasti & Erakot: Kaikki naiset. CD-levy 2014.

Tuoreella CD-levyllään Antti Ervasti orkestereineen tarjoaa jälleen mukavan sujuvia ja enimmäkseen kepeästi jolkuttelevia biisejä. Ennen kaikkea sanoitukset ovat meheviä, näitä tarinoita jaksaa kuunnella yhä uudestaan, ja mieluusti. Ervastin itsensä tekemät kappaleet nostavat kuulijan huulille hymyn, vähintäänkin. Usein niissä käsitellään ihmissuhteita, eritoten painotetaan miehen ja naisen välistä kipinää, puolin ja toisin. Sanat saattavat olla välillä hauskan räväköitä ja sopivalla tavalla suorapuheisia ja mahdikkaitakin. Sauna on mieluisa aihe sekin Ervastin lyriikassa.

On mukava kuulla biiseissä tuttua ja läheistä Oulun murretta. Levyllä heittäydytään myös leikittelemään ihmisäänellä. Äänenkäyttö on monipuolista muutenkin, ja solisteina vuorottelevat Antti Ervasti sekä Teija Mikkilä.

Instrumentteja on lukuisia, ja sovituksiin on kiinnitetty huomiota. Musiikki luo sanoihin sopivaa tunnelmaa: milloin rauhallista tai menevää, milloin taas jännittäviä tai oudompia kuvioita korostavaa. Sävellyksissä on viehättävän yllätyksellisiä melodiakulkuja ja kiintoisia sointuja. Oikeastaan Ervastin tyylin jo tunnistaa: kuulija aivan odottaa hauskoja kertauksia ja laulajan metkoja painotuksia.

Kuten viime levyllä, nytkin suomalainen mytologia ilahduttaa kuulijaa joissakin teksteissä. Monelle näkymätöntä maailmaa ei liiaksi pelätä, vaan sen edustajien katsotaan pikemminkin pitävän huolta ja olevan kuvioissa mukana. Myös luontoa arvostetaan harmoniaa luovana tekijänä.

Rauno Kinnunen

Sunnuntai 7.11.

Kaikki naiset -levy on nyt sitten käsissämme ja levityksessä. Tässä vaiheessa sitä saa Oulusta Levykauppa Äxästä ja Musiikki Kullakselta sekä Kiimingin S-Market Arinasta. Lisää jakelua on luvassa. Juuri varmistui, että jukkaisukeikalle lauantaina 15.11. saapuu erikoisvieraaksi trubaduuri Seppo Kuusikko. Saamme kuulla ainakin legendaarisen kärkkärilaulun ja monta muuta hienoa biisiä. Seppo aloittelee puoli kymmenen maissa, ja Antti Ervasti & Erakkojen show pärähtää käyntiin siinä vähän yli kymmenen. Ja Kille on muuten toipunut soittokuntoon, eli kunnon rytmityksellä mennään.

Keskiviikko 22.10.

Armoitettu rumpalistimme Kille joutui syksyllä leikkausoperaatioiden kohteiksi, eikä ehdi kuntoutua soittokuntoon ennen marraskuun 8:tta. Siksi joudumme siirtämään Iin keikkaa tuonnemmaksi. Tuban keikkaa 15. marraskuuta ei ole vielä peruttu, sillä jos Kille ei tokene siiheksikään, harkitsemme rumpalitonta keikkaa, joka voisi sopia paikan intiimiin tunnelmaan.

Tiistai 7.10.

"Tamumum hoo!", sanoi Suurstrumffia matkiva Jekkustrumffi kun yritti jekuttaa tätä tarinassa Väärä strumffi. Paraikaa juuri nyt tällä hetkellä pitäisi Kaikki naiset -levyn kansimatskun ja masterin olla valmistamossa Alavetelissä Studio 57:ssa. Eli albumi on käsissämme reilun parin, kolme viikon päästä, jos ei mitään yllättäviä viivytyksiä tule. Julukkarikeikkojahan aletaan tehdä sitten marraskuun puolella. Pannaanpa tähän jo esimauksi levyn piisikattaus (sulkujen kirjaimet tarkoittavat laulusolisteja: T=Teija ja A=Antti):

A

1.       Ihana Marja-Liisa (A)

2.       Kutina (T)

3.       Kaikki naiset (A)

4.       Rytökorvessa (T)

5.       Ei enempää (A)

6.       Odotus (T)

B

1.       Hieno nainen (instr.)

2.       Nainen saunoo (A)

3.       Iso Mauno (T)

4.       Menninkäiset (A)

5.       Ratiohitti (A)

6.       Silja (T)

+

Naistutkimus ja miestutkimus (T & A)

Torstai 4.9. 2014

Viimeiset äänitykset saatiin viikko sitten tehtyä ja Janne on alkanut miksata levyä. Parit soundivaihteohtonäytteet lupailevat komeaa voimapoppijälkeä. Ohjenuorana on, että ollaan mahdollisimman kaukana tympeästä Radio Rock -soundista.

Keskiviikko 9.7. 2014.

Haa! Vihdoinkin sain järjestettyä levyn kannen kuvauksen. Sain Kaikki ihanat naiset kerättyä naapurimokeiltä Ervastista eli Sarin ja Tarjan. Saapi sanua että tullee hyvä kansi heidän ansiostaan. Kuva otettiin tietysti saunalaaksossa savusaunan takana olevassa käykkäpuussa. Eipä siitä sen enempää vaan perästä näkkyy.

Perjantai 5.7. 2014.

Teijan laulut äänitetty, eli nyt on kaikki soololaulut saatu nauhalle. Voidaan alkaa miettiä lisäsoittimia mutamiin piiseihin, kuten: haitaria (Nainen saunoo), sähköpianoa (Ei enempää), viulua (odotus), vihellystä (Hieno nainen) ja kellopeliä (Silja). Taustalauluja tulee moneen kohtaan ja paljon.

Viikonloppu 6.-7.6. 2014.

Helerei! Kaikkien naisten pohjat äänitettiin jopa lyhyemmässä ajassa kuin Rutlesin ensimmäinen albumi. Lauantaina saatiin Janne Huotarin saunastudiolla rummut, bassot ja kitara nauhalle. Sunnuntaina otettiin sooloja ja muita lisäkitaroita. Jyri-Jussi kävi soittamassa kahteen piisiin kirpeät soolot ja esitteli ääninäyttelijän taitojaan esittämällä jälleen Vastahousua.

Taustaa:

Antti Ervastin esikoislevy Erakoksi Ervastiin (Ameeba Records AMELP 202) ilmestyi elokuussa 2012 ja oli suoranainen jymymenestys. Palaute albumista on ollut loistavaa, ja kaupallinen menestys onnistui tavoitteiden mukaan. Joitakin kappaleita halukkaille sitä vielä riittää, mutta käytännössä teos on loppuunmyyty.

Antti on soittanut lähes 30 vuoden ajan Oulun seudulla. Historiaan kuuluvat yhtyeet Krumb-Trotski-Bop, Reddrum Bop (albumi Reddrum Bop, Ameeba Records AMELP 201, 1987), Milla Magia, Veljekset Pohjoinen/Pohjois-Pojanmaan Joet, Parat, Valkea ja Noin 7 Erakkoa.

Erakoksi Ervastiin -levy julkistettiin legendaarisilla keikoilla 25. elokuuta 2012 Ervastissa Purolan saunalaaksossa ja 31. elokuuta Rauhalassa Oulussa. Laajennetussa Erakot-kokoonpanossa soittivat akustista kitaraa rämpyttäneen Ervastin lisäksi kitaroissa Pasi ja Jyri-Jussi Rekinen, bassossa Petri Laukka sekä rummuissa Oulujoe.

Ervastissa erikoisvieraita olivat kitaristi Jarmo Hankivaara ja laulaja Törmä-Martti Martti Törmänen. Rauhalassa vieraili laulaja Ritva Korhonen.

Antti Ervastin Erakoksi Ervastiin- ja Antti Ervasti & Erakkojen Kaikki naiset -levyjen kappaleisiin voit tutustua täällä: https://soundcloud.com/anttiervasti

 

anttiervasti

Antti Ervasti & Erakot 2014: Teija (vas.), Pasi, Kille ja Antti.

anttiervasti

Antti Ervasti & Erakot 2012: Antti Ervasti (vas.), laulu, basso, kitarat; Oulujoe, rummut; Pasi Pieniniemi, kitarat, mandoliini